جمیله خرازی

خیر و بنیانگذار موسسه توس

جمیله خرازی

خیر و بنیانگذار موسسه توس

جمیله خرازی: پشتیبانان هنر و انسانیت

لیدی جمیله خرازی، موسس ومدیرعامل بنیاد توس٬ پشتیبان هنر و فرهنگ، و مدافع حقوق بشرسرمایه داری موفق است. وی بالرین وخواننده کلاسیک است و برنامه های مختلفى در اروپا٬آمریکا و خاورمیانه به روی صحنه آورده است و درزمینه تجارت در شرکت ها و تراست های متعددی ایجاد کرده است و با شرکت های زیادی به سمت مشاور فعالیت دارد. لیدی خرازی سال ها در ریاست بیناد جمیل خرازی به فعالیت های در آسیا و خاورمیانه درزمینه کمک رسانى به کودکان آسیب دیده در جنگ و یا هنرمندانی که بر اثرکهولت احتیاج به پرداخت هزینه ای پزشکی داشته و یا برای تولید آثارشان به این بنیاد مراجعه می کنند کمک می کند و تکفل مالی هزینه های تحصیلى تعدادی از دانشجویان آسیایى و آفریقایى را در دانشگاه های غربى به عهده گرفته است.



بایگانی

بانو جمیله خرازی در گفتگو با رادیو و مجله جوانان 2

چهارشنبه, ۶ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۲:۰۲ ب.ظ

 

بانو جمیل خرازی در گفتگو با رادیو و مجله جوانان

 

افتخار تازه ای برای بنیاد توس

 

تهیه و تولید یک فیلم مستند سینمایی بنام «فولان دیوی، ملکه راهزن»،

 

یک دختر قهرمان زجر کشیده هندی، که خود را تا پارلمان هند رساند

 

این فیلم مستند برنده جایزه بهترین فیلم

از فستیوال بین المللی My Hero Film Festival شد

 

 

با جمیل خرازی در جوانان رادیو و مجله جوانان، درباره این فیلم، با سوژه ای تکان دهنده و حیرت آور، گفتگو کردیم که درواقع نشانه دفاع از حقوق زن از هر ملت و نژاد و قومی است.

 

بانو جمیل دراین باره میگوید: «فولان دیوی»، قصه یک دختر روستائی در هند است، که ساختن این فیلم نیمه مستند در محل حوادث اصلی آن با خطرات و دردسرهای زیادی همراه بود، ما تصمیم گرفتیم به هند برویم و برای این منظور 4 بار هر بار یک ماه و نیم در میان مردم و درست در محل حوادث فیلم بودیم، برای دستیابی به آرشیو زندگی و عکس ها و شواهد این ماجرا درهند، هر بار با مانع و سد و خطری مواجه بودیم.

فیلم قصه فولان دیوی یک دختر روستایی است که در 13 سالگی توسط پدرش با یک دوچرخه مستعمل مبادله میشود و فولان به همسری مردی مسن در می آید، که از همان زمان حوادث فیلم شروع می شود.

 

 

آن شوهر در شب عروسی، فولان را به 21 نفر دیگر می بخشد تا به او تجاوز کنند و این دختر 13 ساله با وجود چنین جنایتی زنده می ماند. درحالیکه برگردنش یک لوحه می اندازند که بنام لوحه نجس یا یک دختر بدکاره معرفی میشود. فولان در 16 سالگی از آن ده فرار می کند به جنگل می رود، به آدم هایی چون خود زجرکشیده پناه می برد.

 

در جنگل ارتش کوچک خود را می سازد و به قصد انتقام از متجاوزین خود، به همان دهکده باز می گردد وبه سراغ همان 21 نفر میرود، 19 نفرشان را هلاک می کند و تنها دو نفرشان زنده می مانند که اینک در زندان هستند.

 

 

فولان از آن لحظه ببعد به سراغ ثروتمندان ظالم می رود به کاروان ها حمله می کند، اموال آنها را می گیرد و به مردم فقیر می بخشد و درواقع او را رابین هود زن هند می نامند مامورین ویژه پلیس در هند و پاکستان همه جا به دنبال اوبودند ولی هر بار خود مردم پناهش می دادند ولی 2 نفر از یارانش را دستگیرو محکوم به اعدام می کنند تا سرانجام خانم ایندرا گاندی با او حرف می زنند واو حاضر میشود در ازای آزادی 2 همراه همیشگی اش، خود را تسلیم کند.


 

فولان محاکمه و به اعدام محکوم میشود، ولی شورش مردم سبب می گردد تا به حبس ابد، آنهم به درون خانه ای محکوم می شود، که در آنجا خواندن و نوشتن را می آموزد، کم کم مردم به طرفداری از او پا می خیزند و می گویند فولان نماینده ماست و باید به پارلمان برود، عاقبت فولان به عنوان نماینده مردم به مجلس راه می یابد همان زمان نیز با مردی ازدواج می کند و به خدمت شبانه روزی مردم در می آید روزی که دوره نمایندگی اش تمام میشود، مردم او را به میان خود می برند، اعلام می کنند که او باید نخست وزیر آینده هند باشد و درست در اوج احساسات مردم و در قلب مردم، مردی با گلوله قلب شجاع او را می شکافد که بعدا مشخص میشود همان شوهر سابق او بوده است و بعد از این فولان به عنوان یک زن مقدس، برایش نمازخانه هائی می سازند که مردم برای دعا به آنجا مراجعه می کنند. ساختن چنین فیلمی آسان نبود و ما حسین فاضلی کارگردان صاحب نام ایرانی را که 15 سال سابقه فیلمسازی دارد و برای شبکه های بین المللی چون CNN و BBC فیلم های مستندی ساخته و 39 جایزه بین المللی برده دعوت به کارگردانی کردیم. من خود طراحی رقص و موسیقی و دکور این فیلم 52 دقیقه ای را بعهده گرفتم. قصه زنی که به راستی یک قهرمان تاریخی است او بعنوان رابین هود و یا ملکه راهزن شهرت داشت.

 

تهیه فیلم 4 سال طول کشیده، چون ابتدا دولت هند اجازه نمی داد. گفتگو با قهرمانان اصلی فیلم بسیار مشکل و گاه غیر ممکن می آمد، چون پرداختن به زنان در هند که زیر کارسخت ساختمانی، تجاوز و زور کمر شکسته اند به مذاق مسئولان خوش نمی آمد، ما با پذیرش همه این خطرات، در واقع به دنبال ساخت فیلمی رفتیم که مقاومت و استواری و شجاعت یک زن مظلوم و زجر کشیده را نشان میدهد.

 

ما در بنیاد توس از مسیر اجرای برنامه هایی چون جاده ابریشم و یادها و خاطره ها و بزرگداشت چهره های برجسته هنر و فرهنگ سرزمین مان دور نمی شویم، ولی همچنان در پی ساخت آثاری چون «فولان دیوی» هستیم که نشان میدهد زنان در طی قرون چگونه مورد ظلم و تبعیض بوده اند.

  • جمیله خرازی

جمیل خرازی

جمیله خرازی